Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Trubbel och Cykelvasan

Större delen av den här säsongen har försvunnit pga skada. Bike Transalp blev inte av pga många olika orsaker och tävlingarna har varit få. Bloggandet har uteblivit men nu är jag sugen på att blogga igen. Så här kommer en liten resumé av mina 3 lopp.

Swix Uddevalla MTB

Trevligt lopp så jag tog med föräldrarna till Uddevalla. Min plan var att köra ett lugnt lopp och bara ha kul. Få suget tillbaka. Första halvan av loppet var stigar och grus med massa rullgrus men sen börjar det trevliga och lite annorlunda inne i Uddevalla. Stränder, bryggor, och genom centrum och uteserveringar. Nerför en ramp från ett parkeringshus, inte som ett vanligt långlopp precis. Trots att jag tog det lugnare körde jag på nästan exakt samma tid som 2018……kändes lite märkligt. Men bra känsla och Engelbrektsturen nästa.

Engelbrektsturen

Drog ensam till Norberg på morgonen. Gillar Engelbrektsturen då den inte har lika många höjdmeter och ganska mycket stig vilket passar mig. Starten gick förvånansvärt lugnt och sprack upp i första backen. Hamnade tillsammans med några starka tjejer och vi körde bra. Kände mig starkare och starkare ju längre vi körde och med ca 10 km kvar drog jag och en d30 tjej ifrån. Slutade på en 2:ra plats och var grymt nöjd över kroppen.

Finnmarksturen SM.

Ett 3:je lopp på 3 helger skulle nog bli för mycket men tog husvagnen och drog till Ludvika med Anna-Carin för Finnmarksturen och SM. 31 grader varmt och högt tempo fick min kropp att skrika. Försökte få i mig energi och piggna till men efter 40 km i stekande sol bröt jag loppet vid en badplats och slängde mig i sjön istället. Årets bästa dopp! Så DNF på SM i år.

Cykelvasan

Körde bara lugnt fram till Cykelvasan och var ganska osäker på i vilken form kroppen var i efter SM. Hamnade i en bra klunga som kändes helt rätt. Nu var styrkan och kroppen tillbaka. Kände mig grymt stark och önskade att jag varit snabbare i startbacken. Efter 40 km kraschar två cyklister framför mig på asfalten och jag har ingenstans att ta vägen. Kör rakt i deras cyklar och far över styret. Stukad hand, blåmärken, öm vrist och ömma revben blev resultatet efter den kraschen. Tog mig och samman och började jaga ikapp klungan efter oss som passerat, kom ikapp dom efter 8-10 km och körde med dom in i mål. Mycket nöjd över känslan i kroppen. Ingen PR i år men mer än nöjd att jag kom i mål.

Jag o Anna-Carin laddade för start.

Men nu sitter jag här och är inte i cykelskick igen……tur Zwift funkar…..

Hoppas vara redo igen till Karlstad XC.

Vi hörs!

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.