Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Transalp etapp 1.

Vi får något att bita i direkt jag och Xara på våran alp debut. Etapp 1 går från Tux till Brixen eller Bressanone som det heter på Italienska…..väldigt förvirrande men jag tror det är dit vi ska…….för nästa etapp går mot St. Vigil så det borde stämma……är väll skyltat kanske…..

 

Jag gör ett försök att tolka banan. För första gången startar Bike Transalp i Tux, Österike. Direkt börjar loppets första stigning. 1000 hm på 15 km. Inte stressa utan låta det ta sin tid…..det är lååångt kvar. Från Tuxer Joch är det en helt ny cykelled som sträcker sig mot Schmirntal och den öppnar sommaren 2019 lagomt till Transalp. Brenner Pass är asfalt några kilometer men misstänker att det inte blir nån vila…..men det ser ut att vara lite vila…..Stigningen mot Padaun är typ 300 hm på ca 4 km sen blir det kortare klättringar?!…..(vad är kort i alperna???) på cykelleder, stigar och asfalt mot sista långa stigningen för dagen. Mauls till Valser Jöchl  ser ut att vara 1000 hm igen på ca 10 km……bara som ett svenskt långlopp…….i kort kort version…..sen blir det nerför mot mål! Trötta och hungriga efter dag 1.

Lite om min status då. Förkyld de luxe! Vilade förra veckan med ett försök under helgen att komma igång. Körde ett lugnare pass på Lördagen och det kändes OK men lite segt. På Söndagen värmde jag upp 15 min och tänkte försöka köra 3×10 minuter istället för 4×10 min……orkade 5 min och gick av cykeln. Tur var väll det för efter duschen bröt förkylningen ut med snuva, halsont och huvudvärk…….så nu vilar jag väll en vecka till då.

Grön smoothie. Kiwi, ingefära, apelsinjuice(färsk pressad) och spenat. Riktigt god!

Tycker ju lite synd om mig själv och köpte mig en tidig julklapp. Nya lurar då jag svettats sönder mina gamla trotjänare så dom är omöjliga att ladda igen……Träna ensam utan musik går ju inte….

Jaybird X4……svett och vattentåliga! Grymt ljud hade dom oxå.

 

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.