Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

#träningsglädje

Har funderat lite på ordet träningsglädje. Just nu har jag inte mycket till träningsglädje alls, har varit hängig i en vecka nyser och lite snuvig…..inget mer…..men ingen energi. Retsamt att vara så energilåg men ändå inte känna sig sjuk. Bestämde mig iallafall för att vila den här veckan och inte riskera att bli riktigt sjuk. Hoppas kunna röra lite mer på mig i helgen bara halsontet håller sig borta.

#träningsglädje

Det var Lisa som först uppmärksammade detta på Instagram och FB. @helli01. Gjorde ett inlägg och diskussionerna började rulla in…….måste medge att jag älskar sånt. Reta upp folks hjärnor så dom börjar reflektera och tänka på vad dom egentligen tycker……vi liksom bara flyter med ibland och accepterar allt vi ser utan att tänka efter vad vi ser.

Träningsglädje för mig är träning som är rolig, givande, svettig och enkel. Det kan vara cykel, skidor, trailrun eller gym mm……har faktiskt haft nåt roligt gympass oxå……Jag tycker att all rörelse är bra, och rör vi på oss och tycker att det är roligt så är det träningsglädje oavsett i vilken form träningen utförs. Sen tycker jag faktiskt att ett riktigt vidrigt jobbigt intervallpass är kul, när man är klar. Älskar faktiskt att bli trött. För mig har aldrig träning varit förknippat med ångest, krav eller mat. Prestation däremot. Tävlar man så är det svårt att komma undan. Jag tränar för att bli bättre och prestera bättre men inte till vilket pris som helst. Har aldrig ångest över ett missat träningspass utan njuter av den vilodagen istället. Har aldrig ångest över pizzan med bea sås utan njuter av den. Försöker göra saker enkelt och ha roligt när jag tränar. Sen underlättar allt med bra träningskompisar.

Jag tror inte alla har träningsglädje som står med träningsdrink i näven, putar med läpparna och rumpan framför spegeln i gymmet så där håller jag med Lisa. Känns mer som bekräftelse och “skriv att jag är snyggo” bild. Synd att samhället har drivit oss till detta. Bekräftelse, ångest, ätstörningar och krav. Tänk om alla bara kunde få må bra. Gå till gymmet eller gruppträningen utan att ha krav från andra hur dom ska vara klädda, vilken diet dom ska hålla, eller vilken posé framför spegeln dom ska ha……. Nej, på med vilka kläder ni vill, gör vad ni vill så länge ni rör på er och SKIT I ANDRA!!! Måste dock medge en sak…..hur får dom sminket att sitta kvar??? Mitt sitter då inte på rätt plats efter att träningspass…….imponerande;)!

Svettigt! Osminkad version av #träningsglädje.

Idag blir det julbord med jobbet. Har adventspyntat hemma och min fina gran har fått nytt ljus i mörkret.

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.