Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

Solstaloppet. Punka men bra känsla.

Ja, Solstaloppet kan väll sammanfattas enligt rubriken. Bra känsla men en punka satte stopp 8 km från mål. Hade svårt att få i tillräckligt med skum för kunna ösa på men tillräckligt för att kunna cykla tillbaka närmaste vägen till mål.

Starten var flyttad från stora torget till i2-skogen där loppet går. Detta för att starttiden var ändrad…….fotboll på TV kl 16. Sverige var riktigt dåliga och England något bättre. Starten gick undan som vanligt men tycker att starten i år var mycket bättre än den start som blir från torget och rusningen in i skogen från asfalt. Hoppas dom fortsätter med i2-starten. Loppet i sig är väll inte så jätte roligt. För mycket grusväg och detta gynnar bara landsvägscyklisterna. Det var iallafall full fart mot Bryngfjordsbacken. Väl där tog jag det riktigt lugnt uppför, ingen mjölksyra. Sen började vi gruppera oss. Körde hela loppet med Almby IK tjejen Linnea Angerman och vi hade ett bra samarbete tillsammans med några Tyr grabbar. Körde om tjejerna som körde 30 km och där var Lisa och Felicia från OK Tyr. Fick med dom i klungan och lämpade av dom som 1.a och 2.a i 30 km klassen. Tummen upp för dom! Sen började vi jaga Angelica och Anna-Carin. Vi låg strax bakom Angelica och 2 minuter efter AC. När vi skulle ikapp Angelica in på milspåret så punkar jag………over and out! Linnea kom ifatt Angelica sista biten och slutade 4:ra. Men bra resultat för OK Tyr på samtliga distanser på både dam och herr sidan. Nästa lopp blir Swix Uddevalla MTB nästa helg. Då med nya däck och ny motivation. Har ju gått väldigt trögt och tungt en period men igår kändes det som det börjar släppa.

Drar tåget vid varvning.

Äntligen lite stig!

Punka, här med däcket fullt i skum. Skum fungerar ganska bra om man vill ta sig till mål……jag körde dock bakvägen till mål och fick ett DNF i protokollet.

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.