Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Okategoriserade

En helg med cykelsnack.

Har varit på tränarutbildning med SCF-Svenska Cykelförbundet i helgen. Visst lär man sig endel av andra kursdeltagare och vi hade trevligt men jag önskar att SCF uppdaterar sin utbildning från 80-tal till nutid. Med alla vetenskapliga artiklar om träning och prestation som finns tillgängliga, nya träningsfilosofier och kosthållning så borde det varit bättre. Och HUR påverkar olika sorters träning oss under säsongen pratade vi inte om. Hur ska jag som tränare då veta vad vi ska fokusera på under året? Nu har jag koll på det ändå men det finns ju dom som inte vet och det är ju ändå en tränarutbildning. Men som sagt mycket cykelsnack och mycket mat blev det.

Vi fick träna av oss lite energi på kvällen…..hotellgym, inte mycket men ändå något.

Väl hemma så fick det bli ett pass på trainern sen sov jag gott.

Veckan kommer bestå av intervaller och styrka samt distans. Börjar leta efter poddar redan nu så jag kan fördriva tiden, kommer bli en hel del stig på veckans distanspass.

Igår dök ämnet träningsglädje upp på FB, och reaktionerna började ramla in på inlägget. Vad är träningsglädje? Hur påverkas vi av sociala medier och träningsbilder? Är träningsglädje en snygg pose med en 100% makeup och en träningsdrink i näven? Ska klura lite på detta till nästa inlägg…….

 

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.