Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Ambulanssyrra med puls

Värmlandsserien Kalhyttan

I Onsdags var det dags för Värmlandsserien. En serie som körs på olika platser i Värmland samt Karlskoga. Nu var det CK Filip som stod för värdskapet på den fina anläggningen i Filipstad, Kalhyttan. Banan var 3.3 km och 3 varv skulle vi tjejer köra. Banan var ganska lättåkt men med en del rötter och stenar på några av stigarna. Banan kändes väldigt jobbig trots att det inte var några större tekniska partier, men det är kuperat på Kalhyttan. Antingen kör man uppåt eller neråt.

Först ut var barnen. Kul att se dessa knattar trampa för fulla muggar med ett leende på läpparna.

014

Loppet började hyggligt och jag tog rygg på Mia från Karlskogacyklisterna. Tänkte att hon får bestämma tempo så hänger jag med. Första 2 varven gick undan och jag kände mig trött efter 1,5 varv…….men sen fick jag nya krafter och inför det 3:e varvet körde jag om Mia och fick en liten lucka. Det kändes riktigt bra och jag hade mer kraft i benen igen. I en nerförslöpa med ca 1.5 km kvar där det var mycket rötter och stenar så händer det givetvis………bakhjuls punka. End of story!!!

Lisa Hällsten från OK Tyr slutade 2.a efter Mia och trots min punka var jag nöjd med att kroppen kändes bra trots dåligt med träning. Nya tag på Lördag i Hjo. En bana som bör passa Lisa och Xara perfekt då den sägs vara teknisk. Personligen är jag nog bättre på snabba lite lättare banor men det ska bli kul att utmana sig lite. Den är iaf kuperad och har 140 höjdmeter per varv så där kan jag kanske hämta lite……..bra träning kommer det bli.

Senare idag ska jag hämta ut mitt bakhjul på Karlstad Cykel o Sport. Nytt bakdäck! Bara att tacka grabbarna Stefan och Perra för att dom ställer upp med snabb service varje gång när vi tjejer inte kan fixa saker själva……..får kanske skaffa mig lite geggamoja och en kompressor så jag kan fixa punkor själv.

019

Snart är jag tillbaka i Karlstad och jobbar igen. Hoppas då få mitt liv tillbaka och lite mer fritid när jag slipper pendla. Har haft inskolning för sommarvikarier på jobbet…….då är man förpassad till “skåpet” även när man inte har patient.

009

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.