Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Ambulanssyrra med puls

Träna dig till bättre cyklist….

Finns nog lika många inlägg om träningstips som det finns cyklar. Hur tränar man då? Ingen aning…..jag är ju bandyspelaren som hamnat på en MTB. Nu har jag ingen tränare som säger vad jag ska träna på idag, inget lagspel, inga fasta träningsdagar, ingen buss som väntar för bortamatch, ingen materialförvaltare, inga sponsrade kläder. Nu får jag klara mig själv och tränar som jag själv tycker. För mig ska träning vara roligt. Tråkig träning för mig blir ineffektiv träning. Det mesta går att göra om inte superkul, ganska kul i alla fall. Gillar verkligen intervaller, ge allt och sen vila.

Apropå intervaller, det körde jag idag. Nytt block på Giro4….block nr 3. Tröskelintervaller och styrka. Benen är helt slut men det känns bra. Detta behöver jag. Mer styrka i benen och höja mjölksyratröskeln om jag inte ska behöva “samla in” hela D40 varje tävling…..jag lär få något att bita i under Långloppscupen om jag ska hänga med brudarna……men vi gör ett försök i alla fall.

Kan berätta att här i Karlstad är snart skogen helt körbar utan is och snö. Vintern kanske kommer tillbaka men jag hoppas hinna ut på lite roliga stigar innan det. Har nu dubbdäck (Schwalbe Marathon Winter)på cykeln och dom är inte bra på stigar eller lösare underlag så jag hoppas kunna byta till mina vanliga däck och ge mig ut i skogen under veckan.

Bryngfjorden, jag kommer snart…….

761

Lida Loop kör jag gärna igen….

804 Foto:Happymtb

Men visst har vintern varit rolig……eller hur Xara Sand och Lisa Hällsten……..det var faktiskt väldigt brant…..

004Foto: Xara79

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.