Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Ambulanssyrra med puls

Snart är Maj över….

Snart så är Maj månad slut och jag kanske får mitt liv tillbaka. Har mest jobbat och pendlat hela månaden. Tidig avfärd och sen hemkomst har resulterat i väldigt lite träning. På Onsdag är det Värmlandsserien i MTB på Kalhyttan i Filipstad…..enda dagen jag är ledig från Ambulansen i Filipstad ska jag behöva åka dit ändå…… Mina duktiga kompisar har varit i Borlänge i helgen och tävlat med jättefina resultat. 1-3-3 slutade dom och flickorna (damerna….) i OK Tyr sköter sig.

Har velat fram och tillbaka hur jag ska göra till helgen. Lugnet i Falun eller Västgötacupen i Hjo. Har nu kommit fram till att jag kör Hjo. Då slipper jag åka ensam och tävla eftersom både Xara och Lisa åker till Hjo. Nästa långlopp får bli Lida Loop istället. Ett av dom roligaste i cupen enligt mitt tycke.

Heldämpat (FS) är tydligen det heta nu. Både Lisa och Xara har investerat i jättefina Allebike. Tror nästan dom flesta kör FS idag. Tittar man bara i OK Tyr så har FS tagit över mot Hardtail (HT). Är det verkligen så stor skillnad att det är värt att byta upp sig? Min första tanke är att man borde spara kroppen med en FS och på så sätt spara energi. Men å andra sidan är den tyngre och det borde ta energi……(nu pratar vi max 40.000 kr cykel). Sen borde den vara snabbare på tekniska partier men långsammare i längre backar…….eller inte? Får nog prova en FS innan jag uttalar mig mer i detta ämnet. Jag kanske inte gillar det alls. Min Haibike kan jag ändå inte gnälla på, den sköter sig……värre med motorn som sitter på den är inte helt pålitlig……

108

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

1 kommentar

  1. Jag gjorde misstaget att prova en heldämpad vilket gjorde att jag var tvungen att investera i en jag med. Dock skulle jag nog vilja ha en lätt 29 HT att köra med på otekniska långlopp som tex cykelvasan.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.