Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus

Då var SM över för den här gången. Jag gjorde mitt 3:e XCO race någonsin och det fick bli SM mot grymma tjejer i D40 klassen. I starten hamnade jag i startled 2 men fick en bra start med ledning efter några hundra meter. Sedan kom 2 tjejer ikapp in mot första stigen. Jag låg bra med som 3:a tills första A-spåret. Där körde 3-4 stycken om mig när jag valde B-spår. Körde bara B-spår under racet då jag inte har den tekniska färdigheten att köra A-spår än…….men nästa år!!! Nu blir det teknikträning framöver. Jag jagade ikapp, körde om i backen för att sedan bli omkörd vid samma A-spår igen. Jag och Mia från Karlskogacyklisterna jagade varandra i omgångar hela loppet. Vi är vana med det nu…….möts ju i Värmlandsserien oxå och vi är otroligt jämna. Vi körde om 3 tjejer i D30 klassen på sista varvet och det blev lite ryckigt när man fick trött cyklist framför sig och den man jagade kunde få några meter extra. I sista leriga kurvan av loppet när jag återigen jagar Mia lyckas jag köra av och hamna ute i blåbärsriset mot ett träd. Slutade i alla fall 6:a 3 min efter vinnaren Helen Nilsson och 1 min från pallplats. Mycket nöjd över detta då dom körde A-spår och jag B-spår. Nästa år är jag mer redo med mer rutin. Målet var ju att bli 5-6:a och det lyckades!

Min klubbkompis och träningskompis Xara Sand segrade välförtjänt i XCE och tog ett silver i XCO (D30). Grattis till medaljerna!!!!!

Nu blir det cykelvasan nästa gång och efter det kanske jag hinner med något mer lopp i Västgötacupen. Har inte riktigt hunnit kolla hur jag jobbar men är otroligt sugen på att tävla igen. Borde kanske köra ett långlopp innan Vasan så ska fundera på Finnmarksturen. Annars får jag jaga ihop ett gäng och köra Karlstad XC banan i bra tempo.

002

Träning på SM banan. Ska sanningen fram så körde jag A-spår på träningen utom det första och det sista…….men på racet B-spår…..kändes inte helt stabilt alla gånger…….

012

Startspår 9 blev en 6:e plats.

008

Vad har dom för typ av lera i Värnamo…….näst omöjlig att tvätta bort.

011

86 min slitgöra……kunde kört lite till kanske……eller?

Vi hörs!!!!

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.