Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Ambulanssyrra med puls

Säfsen och Akuten

Igår skulle jag och Xara ha en mysig dag i Säfsen. Cykel, mat och fika. Vi hann med Toppturen och påbörja  en led som var svart men sedan försvann och blev röd…….dåligt skyltat. Träffade på ett annat gäng cyklister som letade efter samma svarta led men oxå tappat bort den. Omgivningen runt Säfsen är vacker och kuperad. Påminner om Norrland tyckte Xara, jag har inte varit i Norrland så jag vet inte. Men fint är det.

012

Toppturen var höjdmeter att bekämpa. Upp på toppen och ner igen. Började med grusväg för att sen bli brant stig, bitvis ej cykelbar.

Här bär det av neråt igen.

13769594_10153737753611439_4315007241047867296_n

När vi kört iväg efter fikat så hann vi väll ca 5 km innan jag blev anfallen av min pedal…….hur lyckas man??? Tyckte först att jag bara rispat mig lite på vaden……men såg sen att det glipde rejält och behövde några stygn…….vi fick snällt vända om och kom ut på asfalt. Fram med gps och cykla mot bilen. Vart syr man i Säfsen en Lördag…….Ludvika. Nej, det är fel håll. Vi får åka hem till Karlstad.

016

Lite fix hemma med att hämta bilen hos Xara, köra hem cykeln. Tvätta av sig, hämta personalkortet som jag hade på Ambulansen…….kan ju ta lång tid på akuten och man vill ju ha tillgång till kaffeautomaten i personalrummet……

Fick lite VIP behandling direkt, nån förmån ska man väll ha. Hann inte till kaffeautomaten utan detta fixade Anna och Carolina på ett kick. 6 stygn, stelkramp och hem. Vilka klippor!!!!

015

Idag drar det lite när jag går men cykla kanske går bättre;) Får väll investera i nya pedaler, mina börjar bli slitna och vassa……rena mordvapnet. Hoppas det inte blir infekterat nu……jord i sår är inte bra, många otäcka bakterier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.