Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus

I Lördags var det säsongspremiär i på tävlingsbanan. Säter och Klippingracet bjöd på en mycket rolig och utmanande bana. Dropp och backar, rötter och stenkistor. Starten gick uppför en mindre backe och man körde upp och ner tre gånger innan man fortsatte mot ett dropp och in i skogen. Några förädiska stenar var det att se upp med, många fick punktering under dagen. En större och en mindre stenkista skulle passeras. Några dropp utför stenar och några byggda av stockar, men jag körde alla A-spår utom ett. Det kör jag nästa år…… Sen var det två större stenar man skulle över, första gick bra en vid andra tog det stopp…….för många….. Gick fortare att hoppa av och springa över båda.

114

Här visar klubbkompisen och Ambulanskollegan Tobias Johansson hur kluriga dom var……..

Men det var inte bara han som fick sätta ner foten under loppets gång……. Jag låg med bra som 3:a första varvet men en cyklist framför mig vurpade på en sten vilket gjorde att jag fick sätta ner foten mot en större sten halkade iväg med foten och ramlade över stenen och blev liggande som en sköldpadda på rygg med cykeln över mig samtidigt som Bla klubbkompisen Lisa Hällsten i D40 passerade mig. Lite sinnig kom jag tillslut upp på cykeln för att adrenalinstinn vurpa längre fram igen på en jäkla rot. Blev då passerad av några H-sport killar. En bra bit efter dom 3 första i D40 började jag jaga ikapp. Fick fatt på Lisa i backarna och orkade rycka ifrån och knipa 3:e platsen. 1-2-3:an i D40 var i mål inom 30 sek så det var ändå jämt under loppet. Lisa kom inte lång efter. Nu blickar vi framåt mot nya race!

Andra klubbkompisen och kollegan Daniel smakade också på stenarna…….lite mörbultad och blåslagen men det har ändå sett ut att gått bra.

092

083107122

023053061057079

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.