Ambulanssyrra med puls
Svenska Cycling Plus
Ambulanssyrra med puls

4 årstider och säsongen är igång.

Säsongen 2016 har dragit igång på flera håll både inom MTB och landsväg. Har sett både solsken och snö på instagram på tävlingarna…….men säsongen är igång!!! Var ett gäng OK Tyrare som var till Varberg igår och körde Västgötacupen. Bäst tror jag det gick för Micke Hallberg som slutade 2.a i H40 där slutade Tobias Johansson 6:a, men också Olov Hagliden som kör elitklass i år gjorde ett bra lopp. Johan Fryksenius fd Tyr men kör nu mer för Skoghall CK slutade 3:a i elitklassen. Christofer Molander var inte helt nöjd med sin 5:e plats och Xara Sand letar formen……men se upp när den kommer…….Eric Gunnarsson blev 4:a i herr junior.

Jag hade ju sett fram emot Dalslands XC men har nu anmält mig till Kvänum. Blir debut i D40 och XCO på samma gång…….har inga större förväntningar på mig själv men kul ska det bli.

Veckan som varit har gett lite “snabbdistans” i skogen och på skogsvägar. Inga intervaller……..jag som alltid kör intervaller känns det som. Men milen har tickat på under veckan. Igår efter jobbet tänkte jag faktiskt köra intervaller men det skulle bli regn och jag orkade inte ta med cykeln till jobbet……..latmasken tog över, den gör det ibland. Men jag packade ner löparskorna. Blev 7 km trail run på mtb-stigarna i Sannaskogen. Måste erkänna att jag hatar löpning MEN trail run är faktiskt riktigt roligt. Jobbigare för hela kroppen än löpning på spår/asfalt då man måste hålla balansen över stock och sten samt kolla vart man sätter fötterna. Funderar faktiskt på och köra ett trail run pass i veckan för att inte bara cykla.

Idag såg jag alla 4 årstiderna på den tänkta distansturen…….sol, regn, snö, hagel. Himlen var svart, grå och fläckvis blå när jag lämnade hemmet. Styrde mot det blå, men det blev snabbt grått sen svart……efter lite över 2 timmar och en riktig hagelskur började jag frysa och autopiloten tog över och styrde hemåt. Blev ändå ett bra pass då jag inte direkt höll distansfart…….MTB banan på SISU fick ett varv, grusbacken på 1 km fick besök och sen blev det grusvägar/asfalt resten. Känner mig ganska seg i benen för dagen men det släpper väll…….ledig imorgon så kanske hittar på och köra lite intervaller då.

Sol, regn, hagel, snö……svensk vår…..

006

Svensk sommar……

DSC_0275

Anki Berggren
Ambulanssjuksköterska och hästägare med långlopp i sikte. F.d bandyspelare som bytt isen mot skogen. Älskar att cykla, gärna fort och länge på fina singletracks och knixiga stigar. 2014 satte jag mig på en MTB för första gången och blev helt såld. Skrapsåren och blåmärkena har avlöst varandra. Min tävlingsinstinkt har väckts på nytt, älskar att tävla. Följ min väg mot nya mål!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.